07.04.2022 tarihinde gerçekleşen ve sunuculuğunu Seda USLU SARIOĞLU'nun yaptığı programın konusu "Türkiye'de gıda kayıpları, israfın önlenmesi ve alınacak önlemler" üzerineydi. Programın başında dinleyicilerin Ramazan ayını kutlayarak konuşmasına başlayan Dayısoylu, "İçinde bulunduğumuz mübarek ay dolayısıyla israfın Yüce Yaradan tarafınca da yasaklandığı" hususuna vurgu yaptı.
Gıda kayıpları ve gıda israfının ne anlama geldiği, artma eğiliminde olan dünya nüfusunun gıda ihtiyacını karşılayabilmek için gıda üretiminin 2050 yılı için yapılan bir perspektifte %60 oranında artırılması gerektiğini belirtti. Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Genel Merkezinde “Gıda kayıpları ve israfının ölçülmesi ve azaltılmasına yönelik teknik bir platformun ülkemizin girişimiyle kurulduğu, yine ülkemizde ulusal düzeyde uygulanan “Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası” nın FAO tarafından dünyada israfın önlenmesine yönelik eylemlere katkıda bulunan iyi uygulama örneği ilan edildiği ve model olarak önerildiği hususlarına değindi.
Okul Müdürümüz Prof. Dr. Dayısoylu, israfın önlenmesi ve gıda kayıplarının azaltılmasına ilişkin kimi önlemleri de sıralayarak konuşmasını tamamladı ve böylesine yararlı ve öncü programlar düzenlemesi bakımından örnek yayıncılık anlayışlarından dolayı Çukurova Radyosu şahsında TRT ailesine tebriklerini ifade etti.